Aziatische zalm met sobanoedels

De Recepten Fabriek

Hoewel ik vroeger niets van zalm moest weten ben ik er inmiddels gek op. Dat komt vooral doordat ik zalm leerde eten in combinatie met sojasaus. Een super lekkere combi! Wanneer ik perfect gegaarde zalm in een restaurant eet zonder sojasaus verlang ik stiekem toch een beetje naar mijn eigen gemaakte zalm met sojasaus.

Vandaag maakte ik zalm met sobanoedels. Ik vind vooral de structuur en smaak van sobanoedels erg lekker. Soba betekent in het Japans boekweit. Ik las dat sobanoedels doordat ze gemaakt zijn van boekweitmeel gezonder zijn dan andere noedels en dat ze glutenvrij zijn.
Nu ik op de verpakking kijk zie ik echter dat er maar 15% boekweitmeel aan toegevoegd is en 71% tarwebloem. Mocht je om gezondheidsredenen kiezen voor sobanoedels, let er dan dus wel op welke je koopt!

Ingrediënten​

  • 150 gram sobanoedels
  • 2 stukken zalm met huid
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram sugersnaps
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosjes lente ui
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bloem
  • chilivlokken
  • scheutje limoensap
  • geroosterde sesamzaadjes
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in stukjes en bak samen met een uitgeperst teentje knoflook en wat chilivlokken in een wokpan met zonnebloemolie.
  2. Verwijder de topjes van de sugersnaps en bak deze mee.
  3. Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje (niet onder de kraan!) en snijd deze in 4 stukken. Bak ook de champignons mee.
  4. Zet ondertussen water op voor het koken van de noedels.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en leg de zalm eerst met de huid naar beneden in de pan.
  6. Maak een sausje door 1 geperst teentje knoflook te mengen met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing, een scheut limoensap en een beetje chilivlokken.
  7. Schenk het sausje over de zalm en draai de zalm verschillende keren om, zodat alle kanten een beetje worden aangebakken. Zet het vuur niet te hard, zodat de honing kan karameliseren maar niet verbrandt.
  8. Voeg aan de groente 2 eetlepels sojasaus toe en 2 eetlepels hoisin. Dit is een schatting. Voeg toe wat je lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld ook vissaus, sesamolie of ketjap erbij gebruiken.
  9. De zalm heeft ongeveer 8 minuten nodig om te garen. Ik vind het lekkerder om de zalm niet helemaal gaar te bakken, zodat deze nog een klein beetje roze van binnen is.
  10. Kook de noedels ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Snijd de bosjes lente ui in ringentjes en voeg deze toe aan de zalm.
  12. Wanneer de groenten erg nat zijn kun je een theelepel bloem toevoegen en nog even goed verwarmen, zodat de saus iets dikker wordt.
  13. Serveer de noedels met de groente en zalm. Je kunt ervoor kiezen de huid alvast te verwijderen. Top het gerecht af met geroosterde sesamzaadjes en nog een scheutje limoensap.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *