Bagels met gerookte zalm

De Recepten Fabriek

Sinds de lockdown is het bij ons thuis regelmatig ‘broodjesdag’ op vrijdag. Thom is dit gewend vanuit het werk, maar tijdens de lockdown doen we dit lekker thuis. Vaak eten we op vrijdag de lunch samen en pakken we uit. Af en toe bestellen we iets bij onze favoriete lokale broodjeszaak, maar het is ook zeker leuk om zelf een lekkere lunch te maken. Dit keer aten we bagels met zalm. Hoewel ze tijdens de Amerikaanse weken in de supermarkt liggen en vaak geassocieerd worden met New York, komen bagels oorspronkelijk uit Polen. Joodse immigranten hebben de bagel in New York geïntroduceerd. Het gat had ook een functie. Kooplieden regen de broodjes aan stokken of touwen om ze in grote getallen te kunnen verkopen. Op die manier werden ze ook aan de gevels gehangen. Helaas zien we dat tegenwoordig nooit meer.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Bak de bagels volgens de aanwijzingen van de verpakking in de oven.
  2. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Lepel de helften eruit en snijd deze in dunne plakjes.
  3. Snijd de bagels open en besmeer het onderste broodje met citroenmayonaise. Verdeel vervolgens de ijsbergsla, gerookte zalm en plakjes avocado over de bagels. Leg de bovenkant erop en klaar ben je! Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *