Gevulde courgette met tonijn

De Recepten Fabriek

Tonijn heb ik echt leren eten. Eerder associeerde tonijn wanneer ik het blikje opentrok altijd met kattenvoer. En zeg nou zelf, daar ruikt het wel een beetje naar. Inmiddels vind ik het een hele lekkere smaakmaker in je gerecht. Met dit recept zet je makkelijk een gezonde maaltijd op tafel. Qua smaak lijkt het op de pasta Puttanesca, maar dan met een stuk minder koolhydraten!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snipper de ui en fruit in een scheut olie. Voeg hier na een paar minuutjes ook een geperst teentje knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree en naar smaak de chilivlokken aan toe. Bak dit 5 minuten mee.
  3. Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en schraap met een smalle lepel de binnenkant van de courgette uit. Bewaar dit in een kom.
  4. Snijd 2 tomaten in stukken en bak de tomaten samen met het binnenste van de courgette mee in de pan. Voeg na 2 minuten ook de olijven en tonijn toe. Breng op smaak met peper.
  5. Leg de helften van de courgette in een ovenschaal en vul met het tonijnmengsel. Het is helemaal niet erg als niet alles in de courgette past. Leg de rest er gewoon overheen. Strooi vervolgens de Parmezaanse kaas erover.
  6. Bak de courgette in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *