Gezonde Carrotcake muffins

De Recepten Fabriek

Inmiddels heb ik al heel wat gezonde muffins gemaakt. Supermakkelijk en lekker om te eten als lunch, ontbijt of een als tussendoortje en er is heel veel variatie in mogelijk. Vandaag heb ik carrotcake muffins gemaakt met een gezonde twist. De frosting heb ik van Griekse yoghurt gemaakt. De hoeveelheden voor de frosting is voor 2 muffins, dit kun je er vers op serveren wanneer je de muffins eet.

Ingrediënten​

  • 225 gram volkoren meel
  • 7 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 150 gram wortel
  • 1 banaan
  • 40 gram Pecannoten + 12 Pecannoten voor de garnering
  • 1 mandarijn
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • ½ theelepel honing
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Brak de banaan in een kom. Klop vervolgens de eieren en melk erdoor.
  3. Spatel daarna het meel en bakpoeder erdoor.
  4. Rasp de wortel en hak de pecannoten grof. Meng dit samen met de koek en speculaaskruiden door het mengsel.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  6. Voor de frosting van 2 muffins meng je 1 eetlepel Griekse yoghurt met een halve theelepel honing. Meng er een klein beetje citroenrasp door. Bewaar de rest van de muffins in de koelkast of diepvries en maak elke keer een verse frosting wanneer je de muffins eet. Top je muffin af met een pecannoot. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *