Gezonde Nachoschotel

De Recepten Fabriek

Ik ben gek op de Tex Mex keuken, maar dat gaat meestal ook gepaard met een flinke dosis kaas en Nacho chips. Daarom heb ik vandaag een wat gezondere variant bedacht, om verantwoord te genieten van Nacho’s. Deze heb ik in de oven gemaakt van volkoren tortilla’s. Houd de oven goed in de gaten, want ze zijn zo klaar!

Ingrediënten​

  • 2 volkoren tortilla's
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 180 gram mais (uitgelekt)
  • 200 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels salsasaus
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • Scheutje limoensap
  • Handje verse koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de tomaatjes klein en meng in een kom met een half teentje geperste knoflook. Snijd de koriander fijn en voeg bij de tomaten. Voeg ook een scheutje limoensap en wat peper toe.
  3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep het vervolgens met een lepel uit de schil. Prak het in een kommetje. Dit kun je ook met de keukenmachine doen, maar ik vind het lekker als de quacemole nog een beetje grof is. Voeg een scheutje limoensap, een half geperst teentje knoflook en een beetje peper toe.
  4. Schenk in een klein kommetje 4 eetlepels olijfolie. Meng dit met de paprikapoeder, komijnpoeder en een klein snufje zout. Leg de tortilla’s op elkaar op een snijplank. Snijd ze vervolgens met de pizzasnijder of een scherp mes in 8 stukken, zodat er driehoekjes ontstaan. Meng in een kom de tortilla chips met de kruidenolie. Zorg dat alle kanten van de tortilla chips bedekt zijn met olie.
  5. Leg de tortilla chips op een bakplaat met bakpapier. Zet ze in de voorverwarmde oven en stel een wekkertje voor 5 minuten in. Vervolgens zet je het wekkertje steeds 1 minuut, zodat je goed in de gaten kunt houden dat ze niet verbranden.
  6. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken en maak de borden alvast op.
  7. Leg de tortilla chips wanneer ze knapperig zijn ook op de borden en top het bord in het midden af met de quacemole, salsa en Griekse yoghurt. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *