Groene asperges met gerookte zalm en krieltjes

De Recepten Fabriek

Vandaag weer een lekker makkelijk recept. Het was eigenlijk de bedoeling om een ander gerecht te maken, maar doordat ik in de winkel kwam en de witte asperges op waren, heb ik ter plekke een recept met groene asperges bedacht. Erg lekker in combinatie met gerookte zalm! Wij aten dit gerecht met z’n tweetjes, maar het was best veel. Met wat kleinere eters heb je hier ook genoeg aan voor 3 personen. Ik gebruikte voor dit gerecht voorgekookte krieltjes, lekker makkelijk, maar uiteraard kun je ook verse gebruiken en deze eerst nog een paar minuutjes koken.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand op 200 graden. Was de asperges en snijd de houtachtige achterkantjes eraf. Leg de asperges in een ovenschaal en besprenkel royaal met olie. Pers twee teentjes knoflook en meng dit samen met de olie en peper en zout door de asperges.
  2. Grill de asperges 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Hutsel tussendoor de asperges een aantal keren door elkaar.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak de krieltjes in ongeveer 15 minuten samen met een geperst teentje knoflook, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Breng op smaak met peper en balsamicoazijn.
  5. Wanneer de asperges en de krieltjes gaar zijn kun je de borden gaan opmaken. Leg de asperges op een bord en verdeel de plakjes gerookte zalm erover. Verdeel vervolgens de tomaatjes hierover en serveer met de krieltjes. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , , .

DELEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *