Licor 43 Kwarktaart met sinaasappel

De Recepten Fabriek

Licor 43 is een heerlijke, citrusachtige Spaanse likeur. Natuurlijk lekker om zo te drinken bij de borrel, maar het is ook een enorm veelzijdige drank om te verwerken in (zoete) gerechten. Hier een recept voor een oerhollandse kwarktaart met de Spaanse invloeden van de sinaasappel en Spaanse likeur om hem net even wat spannender te maken!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Springvorm ø 24 cm
  • Hakmolen of keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en week 8 gelatineblaadjes in een kom met water. Verkruimel vervolgens de koekjes met behulp van een hakmolen of keukenmachine en smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Zodra de boter is gesmolten meng je de koekkruimels goed met de gesmolten boter. Stort dit hierna op de met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat het vervolgens rusten in de koelkast, de bodem is nu klaar!
  2. Nu gaan we bezig met het kwarkmengsel, rasp allereerst één sinaasappel en doe de rasp hiervan in een kom samen met de kwark en 100 milliliter Licor 43. Pers vervolgens de sinaasappel uit en doe het sap in een klein steelpannetje, warm dit op een klein pitje op en voeg vervolgens de geweekte gelatineblaadjes toe en roer door totdat de gelatine is opgenomen. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met het kwarkmengsel en roer goed door.
  3. Klop vervolgens in een andere kom de slagroom op samen met de witte basterdsuiker totdat deze nog nét niet helemaal stijf is en dus mooi luchtig. Zodra de slagroom goed is voeg je het kwarkmengsel hieraan toe en meng je deze met een rubberen spatel rustig door elkaar heen, niet met een mixer omdat je anders het luchtige element van de kwarktaart kwijt raakt! Zodra dit goed is gemengd voeg je het mengsel toe aan de taartvorm en zet je het in de koelkast. Laat het nu minimaal 3 uur in de koelkast opstijven!
  4. Voor de topping hebben we de overgebleven drie sinaasappels nodig en de overgebleven 2 gelatineblaadjes. Week allereerst de twee gelatineblaadjes weer in een kom water. Pers twee van de sinaasappels uit in een steelpannetje en voeg nog een shotje (ongeveer 5 ml) Licor 43 toe. Pel nu de overgebleven sinaasappel en snijd deze in dunne plakjes voor de garnering, leg deze verdeeld over de taart heen. Verwarm nu rustig het sinaasappelsap en de Licor 43 en meng hier de gelatine door tot deze volledig is opgenomen. Giet hierna dit mengsel over de taart heen, en laat weer een halfuurtje in de koelkast opstijven.
  5. Haal de taart na een halfuur weer uit de koelkast en snijd hem aan, eet smakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *