Mango-passievrucht slagroomtaart

De Recepten Fabriek

Op zoek naar een tropische variatie op de klassieke slagroomtaart? Zoek dan niet verder dan dit recept! In deze taart vind je de klassieke slagroomtaart terug gecombineerd met een eigen gemaakte mango-passievrucht jam voor een frisse smaakvariatie. Leuk voor op een verjaardag of een ander feestje.

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Springvorm ø 24 cm
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van het biscuitdeeg voor de taartlagen. Begin hiervoor met het scheiden van de eieren en smelt ondertussen de boter. Het eigeel mag je in een beslagkom doen samen met de helft van de kristalsuiker en de afgekoelde gesmolten boter. De eiwitten moeten worden opgeklopt in een keukenmachine totdat ze helemaal stijf zijn samen met de andere helft van de kristalsuiker.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het mengsel van het eigeel, de boter en de suiker. Probeer hier het beslag zo veel mogelijk luchtig te houden. Spatel tenslotte ook de gezeefde bloem door het mengsel. Zorg er hierbij voor dat je het beslag luchtig houdt, maar dat wel alle bloem wordt opgenomen.
  3. Schenk het mengsel in een ingevette springvorm en bak in 20-25 minuten af. Pas op dat je het biscuit niet te lang bakt, anders zal het droog worden. Vul intussen een steelpannetje met een scheutje water, de diepvriesmango, de rasp van 1 limoen en het sap van beide limoenen. Zet dit op het vuur en laat het inkoken totdat de mango zacht is geworden. Pureer het vervolgens met een staafmixer en voeg hierna het vruchtvlees van 3 passievruchten toe.
  4. Laat zowel het biscuit als het mango-passievrucht mengsel volledig afkoelen. Vervolgens klop je de slagroom, mascarpone en poedersuiker samen op. Zet de helft apart en roer de helft van het mango-passievrucht mengsel hier doorheen.
  5. Nu gaan we de taart opbouwen. Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen en besmeer de onderste twee lagen met het overgebleven mango-passievrucht mengsel en verdeel hier bovenop ook het slagroom mengsel met het mango-passievrucht mengsel er doorheen geroerd.
  6. Gebruik nu het overgebleven neutrale slagroom mengsel om de zijkanten en bovenkant van de taart te versieren. Voeg tenslotte hier ook nog een verse mango in plakjes gesneden en een passievrucht in vieren gesneden toe als garnering. Garneer ook nog met toefjes slagroom. Snijd de taart in 10-12 stukken. Eet smakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.