Nachoschotel met zoete aardappel

De Recepten Fabriek

Ik ben gek op Nacho’s. Ze zijn heerlijk bij de borrel, maar je kunt er ook heel goed een ovenschotel van maken als hoofdgerecht. Nacho’s komen uit de Tex-Mex keuken, het is de Amerikaanse versie van de Mexicaanse “Totopos”. Dit komt van een Azteeks woord dat letterlijk ‘tortilla’s die kraken als je erop kauwt’ betekent. Het zijn chipjes gemaakt van maistortilla’s. Een tip voor je boodschappenlijstje: Koop tortillachips uit het chips schap en geen Nacho chips uit het Mexicaanse vak. De keuringsdienst van waarde kwam door een oplettende kijker erachter dat tortillachips en Nachochips exact hetzelfde zijn. Mensen hebben het gevoel dat de Nachochips authentieker zijn, doordat ze in het schap van de Mexicaanse producten liggen. Hierdoor betaal je een stuk meer voor precies hetzelfde chipje. Een slim marketingtrucje!

Ingrediënten​

  • Tortilla chips
  • 400 gram zoete aardappel, gesneden in frietjes
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Blikje mais (uitgelekt 140 gram)
  • Zwarte bonen (uitgelekt 200 gram)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • Limoensap
  • Verse korianderblaadjes
  • Komijnpoeder
  • Paprikapoeder
  • Chilivlokken
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hete lucht oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in frietjes, of gebruik een kant-en-klaar zakje zoete aardappel friet.
  3. Leg de zoete aardappel op de bodem van een ovenschaal en besprenkel met flink wat olie. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Laat de zoete aardappel alvast 20 minuten in de oven garen.
  5. Snijd de rode paprika en ui in kleine stukjes. Verwarm olie in een hapjespan en bak de ui en paprika samen met een uitgeperst teentje knoflook en een snuf chilivlokken.
  6. Breng de groente vervolgens op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Wanneer je houdt van veel kruiden kun je een beetje water toevoegen, zodat het mengsel niet te droog wordt.
  7. Snijd de tomaten in blokjes en roer samen met de uitgelekte mais en bonen door de groentes.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de groentes over de zoete aardappel. Top de bovenkant af met tortillachips en kaas.
  9. Bak de ovenschotel nog ongeveer 10 minuten in de oven.
  10. Meng een snuf peper en komijnpoeder en een scheutje limoensap door crème fraîche. Serveer de ovenschotel samen met de crème fraîche en verse korianderblaadjes.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *