Roodbaarsfilet met noedels

De Recepten Fabriek

Ik had nog nooit roodbaarsfilet gehad en toen ik hem in de koeling zag liggen werd ik benieuwd. Een tijdje geleden heb ik op Vlieland een lekker gerechtje gehad met rode mul en noedels. Daarin vond ik inspiratie voor dit recept. Door de groentes in de noedels groot te houden, proef je echt de smaak van de verschillende groentes. De venkel die ik heb toegevoegd zorgt voor een anijsachtige smaak en is erg lekker in combinatie met de zoete smaak van de wortels. Ik heb het gerecht licht op smaak gebracht met gember, knoflook, sojasaus, gembersiroop en ketjap. Niet te veel, want dat hebben deze groentes en de roodbaarsfilet helemaal niet nodig!

Ingrediënten​

  • 1 roodbaarsfilet met huid
  • 1 paksoi
  • 1 kleine venkelknol
  • 150 gram bospeen
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 150 gram noedels
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Begin met het snijden van de groentes. Was de paksoi en snijd de onderkant eraf. Snijd het witte gedeelte in repen van ongeveer 5-7 cm. Snijd het groene gedeelte in repen en houd apart.
  2. Was vervolgens de venkel en snijd ook hier de onderkant vanaf. Ook de steeltjes aan de bovenkant kun je eraf snijden. Houd het loof apart, dit is leuk voor de garnering. Snijd vervolgens de venkel in grove stukken.
  3. Schrap de bospeentjes en snijd ze in dunne repen van ongeveer 5-7 cm.
  4. Snijd de schil van de gember en snijd in kleine stukjes. Verhit olie in een wokpan en bak de gember samen met een geperst teentje knoflook en wat chilivlokken. Voeg vervolgens de venkel, wortels en het witte gedeelte van de paksoi toe. Deze groentes hebben ongeveer 10 minuten nodig om gaar te worden.
  5. Dep de roodbaarsfilet droog en bestrooi met peper en zout. Verhit olie in een koekenpan en bak de roodbaarsfilet in 4 minuten per kant gaar.
  6. Zet ondertussen water op voor de noedels en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Breng de groentes op smaak met 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel sojasaus. Voeg ook de groene reepjes van de paksoi toe en bak even mee.
  8. Meng vervolgens de noedels door de groentes. Serveer de noedels met de roodbaarsfilet en garneer met het look van de venkel. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *