Appel-cranberry Ontbijtmuffins

De Recepten Fabriek

Mijn dag begon vaak met een boterham met hagelslag. Wanneer ik een andere bui had, met een boterham met chocopasta… Oke, niet zo gezond. In het weekend probeer ik verschillende lekkere ontbijtjes uit, maar door de week blijf ik altijd zo lang mogelijk in mijn bed liggen. Dan heb ik geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het maken van mijn ontbijt. Om toch wat lekkers en gezonds ’s ochtends op tafel te zetten heb ik op zondag deze lekkere, gezonde ontbijtmuffins gemaakt. Je kunt ze goed nog een paar dagen in de koelkast bewaren, zodat je ze ’s ochtends alleen nog maar op je bord hoeft te leggen. Wanneer je ze net hebt gemaakt, zijn ze warm ook nog heel lekker om te eten met een kopje koffie erbij!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Prak de banaan in een kom. Klop vervolgens de eieren en melk erdoor.
  3. Spatel daarna het meel en bakpoeder erdoor.
  4. Snijd de appels in kleine stukjes en voeg ook toe samen met de gedroogde cranberry’s.
  5. Breng op smaak met een flinke snuf kaneel.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *