Bruschetta’s in drie variaties

De Recepten Fabriek

Op onze vakantie in ItaliĆ« hebben we meerdere keren genoten van lekkere bruchettaā€™s als voorgerechtje. Het is een geroosterd broodje met olijfolie, knoflook en peper die vervolgens met verschillende lekkernijen belegd kan worden. De meest klassieke vorm is toch wel met tomaten en basilicum. Voor de variatie heb ik er twee variaties bij bedacht. Eentje met couburgerham en olijventapenade en de andere met camembert, verse vijgen en cashewnoten. Dit is een heel makkelijk voorgerechtje, wat er direct feestelijk uitziet. Serveer de bruschettaā€™s op een grote plank en smullen maar!

IngrediĆ«ntenā€‹

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper
  • 150 gram cherry tomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • Snuf zout
  • Camembert
  • Handje ongezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 verse vijgen
  • 4 theelepels olijventapenade
  • 2 plakken couburgerham

Bereidingswijze

  1. Leg de sneetjes stokbrood op een met bakpapier beklede ovenplaat en verwarm de oven voor op de grillstand op 180 graden.
  2. Meng de 6 eetlepels olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook en wat peper. Smeer hiermee de stokbroodjes in.
  3. Snijd vervolgens de tomaten in kleine stukjes en meng deze met een uitgeperst teentje knoflook. Scheur de basilicum in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Meng dit samen met 1 eetlepel extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout.
  4. Snijd de kontjes van de vijgen en snijd ze vervolgens doormidden en daarna in dunne plakjes. Snijd ook 8 plakjes van de camembert af en hak de cashewnoten grof. Meng in een kommetje 1 eetlepel honing en 1 eetlepel balsamicoazijn. Zet dit apart.
  5. Grill de met knoflookolie ingesmeerde stokbroodjes ongeveer 3 minuten in de oven.
  6. Leg de broodjes vervolgens op een grote plank. Verdeel het tomatenmengsel over 4 stokbroodjes. Besmeer 4 andere stokbroodjes met een theelepel olijventapanade en leg hier vervolgens een halve plak couburgerham op. Leg op de overgebleven stokbroodjes 2 plakjes camembert, met daarop de plakjes vijgen en vervolgens de gehakte cashewnoten. Drizzel de honing met balsamicoazijn over de cashewnoten. Serveer alles op de plank en deel er bordjes bij uit. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk Ć©Ć©n van de categorieĆ«n zoals:Ā .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *