Bulgur salade

De Recepten Fabriek

Dit gerecht is super makkelijk te maken en binnen een korte tijd heb je een gezonde maaltijd met veel groentes op tafel. Voor dit gerecht heb ik bulgur gekozen, maar je kunt zelf kiezen voor bulgur, couscous of quinoa. Ze hebben elk hun unieke gezonde ingrediƫnten, dus afwisselen kan ook. Voor de granaatappelpitjes kun je verschillende filmpjes op internet vinden over hoe je deze het beste uit de vrucht kunt krijgen. Een tip, draag een schort als je geen rood T-shirt wilt. Nog makkelijk, maar helaas een stukje duurder, is een kant-en-klaar bakje kopen. Je kunt ze ook in de diepvries vinden, maar dat vind ik persoonlijk toch wel een stukje minder lekker. Als je een restje over hebt is dit de volgende dag nog erg lekker als lunch!

IngrediĆ«ntenā€‹

  • 150 gram bulgur
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 bakje zongedroogde tomaten van de versafdeling
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 2 stronken lente-ui
  • 200 gram verse spinazie
  • een paar takjes verse munt
  • 75 gram Feta
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de verpakking.
  2. Snijd de komkommer in kleine stukjes en de cherry tomaatjes doormidden. Snijd de lente-ui in ringetjes en de muntblaadjes in reepjes. Meng samen met de granaatappelpitjes in een grote kom.
  3. Voeg ook het bakje zongedroogde tomaten toe samen met de olie. Ik vind het lekker om de zongedroogde tomaatjes er in zijn geheel bij te voegen zodat je ze goed proeft. Het kan zijn dat je even aan de smaak moet wennen, voeg dan wat minder toe en snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
  4. Bak de spinazie in een wokpan met wat olie totdat het geslonken is en de stronkjes ook zacht zijn. Breng op smaak met peper.
  5. Meng in een klein kommetje sinaasappelsap, olijfolie, citroensap, mosterd en wat peper door elkaar.
  6. Voeg dit aan de groentes toe en meng goed. Voeg vervolgens ook de bulgur en spinazie toe. Je krijgt dan een lauwwarme salade. Houd je van een koude salade? Laat de spinazie dan eerst even afkoelen en spoel de bulgur af onder koud water.
  7. Brokkel als laatste wat feta kaas over de salade. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk Ć©Ć©n van de categorieĆ«n zoals:Ā .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *