Cheesecake in een glaasje met verse aardbeien

De Recepten Fabriek

Op zoek naar een lekker dessert om je diner mee af te sluiten, waar je niet al te veel tijd aan kwijt bent? Lees dan het onderstaande recept. Deze cheesecake in een glaasje is lekker makkelijk om te maken en ziet er heel feestelijk uit. En het belangrijkste: het is ontzettend lekker!

Ingrediënten​

  • 6 speculaaskoekjes
  • 1,5 eetlepel kristelsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • Optioneel: 6 theelepels (salted) caramel spread

Benodigdheden

  • Handmixer
  • 6 dessertglaasjes

Bereidingswijze

  1. Doe de speculaaskoekjes in een plastic zakje en rol met de deegroller de speculaas tot kruimels. Verdeel de kruimels over 6 glaasjes en zet apart.
  2. . Klop de slagroom met de mixer stijf. Voeg hier de roomkaas en 1,5 eetlepel suiker aan toe en meng dit goed. Blijf niet te lang mixen, want dan wordt je slagroom boter.
  3. Als je van karamel houdt kun je een theelepel (salted) caramel spread bovenop de speculaaskruimels scheppen. Vervolgens schep je het slagroommengsel eroverheen. Je karamel zit dan als een verrassinkje in je dessert verborgen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat ze ongeveer tien minuten opstijven.
  4. Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze in rondje bovenop je dessert. Laat vervolgens het dessert nog 2 uur in de koelkast opstijven voor je het serveert.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *