Eigenlijk klopt de naam niet helemaal. Wanneer is iets een tortilla, burrito, enchilada, fajita of taco? Dit ligt aan de manier van bereiden en de presentatie.
De tortilla is het platte pannenkoekje, meestal gemaakt van tarwe of mais. Een dicht gevouwde tortilla uit de oven met onder andere bonen, vlees en rijst wordt een burrito genoemd.
Een opgerolde gevulde mais tortilla met hete tomatensaus en gegratineerd met kaas wordt een enchilada genoemd. Een fajita wordt niet in de oven bereid. Het gerecht wordt als een bouwpakketje met verschillende ingrediënten op tafel geserveerd.
Wanneer je de tortilla enkel dubbelvouwt wordt het in een Mexico een taco genoemd. Met de invloeden vanuit Texas ontstond de TexMex keuken en werd de taco als harde schelp gegeten. Ook de lading kaas is ontstaan vanuit de TexMex keuken.
Hoewel ik geen mais tortilla’s gebruikt heb voor mijn gerecht en dit gerecht voor een gemiddelde Mexicaan waarschijnlijk lang niet pittig genoeg is, vond ik de naam Enchilada’s het dichts in de buurt komen. Voel je vrij om toch te gaan voor mais tortilla’s of meer pepers toe te voegen!
DELEN