Enchilada’s met ananas salsa

De Recepten Fabriek

Eigenlijk klopt de naam niet helemaal. Wanneer is iets een tortilla, burrito, enchilada, fajita of taco? Dit ligt aan de manier van bereiden en de presentatie.

De tortilla is het platte pannenkoekje, meestal gemaakt van tarwe of mais. Een dicht gevouwde tortilla uit de oven met onder andere bonen, vlees en rijst wordt een burrito genoemd.

Een opgerolde gevulde mais tortilla met hete tomatensaus en gegratineerd met kaas wordt een enchilada genoemd. Een fajita wordt niet in de oven bereid. Het gerecht wordt als een bouwpakketje met verschillende ingrediënten op tafel geserveerd.

Wanneer je de tortilla enkel dubbelvouwt wordt het in een Mexico een taco genoemd. Met de invloeden vanuit Texas ontstond de TexMex keuken en werd de taco als harde schelp gegeten. Ook de lading kaas is ontstaan vanuit de TexMex keuken.

Hoewel ik geen mais tortilla’s gebruikt heb voor mijn gerecht en dit gerecht voor een gemiddelde Mexicaan waarschijnlijk lang niet pittig genoeg is, vond ik de naam Enchilada’s het dichts in de buurt komen. Voel je vrij om toch te gaan voor mais tortilla’s of meer pepers toe te voegen!

Ingrediënten​

  • 8 kleine tortilla's
  • 3 paprika's
  • 2 rode uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 courgette
  • Zwarte bonen: 200 gram uitgelekt
  • 150 gram geraspte kaas
  • Salsasaus (uit een potje of zelfgemaakt)
  • 200 gram Crème fraîche
  • 1 limoen
  • 1 verse ananas
  • 3 stronkjes bosui
  • 1 rode peper
  • 1/2 komkommer
  • 2 avocado's
  • verse koriander
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/3 theelepel chilivlokken
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika's, courgette en uien in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van een peper en snijd hem fijn.
  3. Bak de uien samen met 2 geperste teentjes knoflook en de helft van de peper in een voorverwarmde pan met olie. Zet het vuur niet te hard. Wanneer knoflook verbrandt krijgt het een bittere bijsmaak.
  4. Voeg vervolgens de paprika's en courgette toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Breng de groentes op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, zout en chilivlokken.
  5. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe aan het groente mengsel.
  6. Vul vervolgens de 8 tortilla's met het groente mengsel. Je kunt hier nog een beetje salsa saus bij in doen.
  7. Besmeer elke tortilla aan de bovenkant met salsa saus. Top de tortilla's daarna af met geraspte kaas.
  8. Bak de enchilada's ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven. De enchilada's zijn klaar wanneer de kaas goed gesmolten is en de tortilla's krokant en bruin zijn.
  9. Wanneer de enchilada's in de oven staan maak je de ananas salsa door de ananas, komkommer en lente-ui in kleine stukjes te snijden. Houdt eventueel een paar grote stukken ananas over voor de garnering. Meng de ananas, komkommer en lente-ui met de helft van de gesneden peper en wat verse koriander. Breng op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.
  10. Prak het vruchtvlees van twee avocado's in een kom. Voeg een teentje geperste knoflook toe en het sap van de andere helft van de limoen. Voeg naar wens peper of chilivlokken toe.
  11. Serveer de Enchilada's met crème fraîche, de ananassalsa en de guacamole.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *