Falafelschotel met muhammara

De Recepten Fabriek

Vandaag heb ik een traybake met falafel en muhammara gemaakt. Muhummara is een spread afkomstig uit de Arabische keuken. Origineel bestaat het uit onder andere uit geroosterde paprika, walnoten en granaatappelmelasse. Dit laatste is ingekookt granaatappelsap. Ik heb voor een eenvoudige variant gekozen, met granaatappelpitjes. Ook ben ik geen groot fan van walnoten en heb ik deze vervangen door hazelnoten. De spread is binnen een paar minuutjes klaar en verrassend lekker. Tip; als je wat over hebt is dit ook erg lekker om samen met wat komkommerschijfjes op je brood of cracker te eten!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Hakmolen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het schillen van de zoete aardappel en snijd deze vervolgens met een groot mes in blokjes. Snijd ook de courgette, paprika en rode ui in blokjes. Snijd ze grof en niet te klein.
  3. Meng de groente in een kom met ongeveer 4 eetlepels olie, 1 theelepel komijn, ½ eetlepel rozemarijn, 3 theelepels harissa, een geperst teentje knoflook en een snuf peper en zout.
  4. Spreid de groente uit op een bakplaat met bakpapier en rooster de groente 20 minuten in de oven. Hutsel de groente tussendoor om.
  5. Voor de muhammara weeg je 40 gram hazelnoten, 150 gram geroosterde paprika en 30 gram granaatappelpitjes af. Voeg een geperst teentje knoflook en een theelepel komijn toe en hak het met elkaar in een hakmolen tot een gladde pasta.
  6. Leg de falafel op de groente op de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster ze nog 15 minuten in de oven.
  7. Serveer de groente met falafel samen met de muhamarra.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *