Geitenkaas salade

De Recepten Fabriek

Vandaag een lekkere salade met croutons en warme geitenkaas uit de oven. Vroeger was ik nooit zo van de croutons, die harde stukjes in een salade, maar sinds dat we ontdekt hebben dat het heel lekker is om zelf verse croutons te maken eten we dit regelmatig!
In dit recept heb ik de croutons van zonnebloempitbrood gemaakt, maar je kunt uiteraard zelf ook het brood uitkiezen dat je lekker vindt.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet wanneer mogelijk de grillstand aan. Pak een ovenschaal en schenk daar een klein scheutje balsamico azijn in. Leg de geitenkaas rondjes in de ovenschaal en druppel er nog wat balsamico azijn overheen. Gril de geitenkaas wanneer de oven warm is 10 minuten in de oven, zodat de bovenkant een mooie bruine kleur krijgt.
  2. Snijd de druiven doormidden en de komkommer in kleine stukjes. Rasp de biet. Meng dit samen met de sla melange in een grote kom.
  3. Rooster de hazelnoten in een warme pan zonder olie. Zodra ze een bruine kleur krijgen schep je ze uit de pan en laat je ze afkoelen.
  4. Snijd de boterhammen in kleine blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak de blokjes brood hierin. Meng het brood goed met de olijfolie en schenk er nog wat olijfolie overheen, zodat elk blokje besprenkeld is met olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Blijf husselen zodat de croutons niet verbranden. Na ongeveer 10 minuten zijn de blokjes mooi bruin gegaard en lekker knapperig.
  5. Maak ondertussen een dressing door de honing, sinaasappelsap, balsamico azijn en extra vierge olijfolie door elkaar te mengen. Meng dit vervolgens door de salade.
  6. Top je salade af met de geroosterde hazelnoten en de warme geitenkaas. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *