Goed gevulde Frittata

De Recepten Fabriek

Dit is een ideaal gerecht om je restjes groente mee op te maken. Ook had ik nog wat voorgekookte aardappeltjes over, deze smaken er ook erg lekker doorheen. Frittata is een Italiaans gerecht. Het is ontstaan onder de arme boeren die het niet konden veroorloven om elke dag een andere maaltijd op tafel te zetten. Het wordt namelijk gemaakt van de restjes die van de vorige dag over zijn.
Ik heb mijn versie ervan gemaakt met courgette, rode ui, erwtjes, puntpaprika en aardappel. Voel je vrij om andere groentes te kiezen en eventueel de aardappel weg te laten. Door het toevoegen van de gedroogde tomaatjes, mis ik totaal geen spekjes of hamblokjes meer!

Ingrediënten​

  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram voorgekookte aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram erwtjes uit de diepvries
  • 1 bakje zongedroogde tomaten van de versafdeling
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hete luchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de rode ui in grove stukken. Fruit de ui op laag vuur samen met een geperst teentje knoflook.
  3. Snijd de courgette in halve maantjes en de puntpaprika in reepjes. Bak mee met het uitje voor een paar minuutjes.
  4. Snijd ook de aardappelen in plakjes en voeg deze aan de pan toe. Laat weer een paar minuutjes mee bakken.
  5. Voeg de erwtjes uit de diepvries toe en het bakje met zongedroogde tomaten. Schenk de olie uit dit bakje ook in de pan, dat geeft juist een lekkere smaak.
  6. Breng het vervolgens op smaak met peper en gedroogde basilicum en oregano.
  7. Klop in een kom 4 eieren samen met 200 gram crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Olie een ovenschaal in en stort de groente hierin. Giet vervolgens het ei mengsel erin. Roer het wat door elkaar met een spatel en druk de groente naar beneden, zodat er geen stukjes meer uitsteken die snel kunnen verbranden. Bestrooi met geraspte kaas.
  9. Laat de frittata in 20 minuten in de oven gaar worden.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *