Granola met appeltjes

De Recepten Fabriek

Granola, Muesli en Cruesli… allemaal erg lekker in de yoghurt. Maar je schrikt wanneer je naar het aantal suikers op de verpakking kijkt. Ik vind het altijd lastig om het koren van het kop te scheiden in de supermarkt en erachter te komen welke variant nog een beetje gezond is. Daarom wilde ik het een keer zelf proberen, dan weet je immers precies wat erin zit. Dit blijkt ontzettend makkelijk te zijn. Door een geprakte banaan te gebruiken heb je geen olie of honing nodig. Wanneer je het goed afsluit in een weckpot kun je het een paar dagen bewaren.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven op 180 graden.
  2. Prak met een vork de banaan tot een glad mengsel.
  3. Snijdt de appels in kleine blokjes. Verwarm de helft van de appel met 1 eetlepel water in een klein pannetje, zodat je deze vervolgens ook kunt prakken. Laat de andere blokjes appel heel.
  4. Hak de noten grof.
  5. Meng alle ingrediënten vervolgens in een kom.
  6. Stort het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het ongeveer 25 minuten in de oven en hutsel het meerdere keren om.
  7. Laat je granola afkoelen en serveer het vervolgens over de yoghurt. Voeg naar smaak ook verse vruchten zoals blauwe bessen toe.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *