Hartige paprika muffins

De Recepten Fabriek

Ik neem altijd een makkelijke lunch mee naar het werk. Iets waar ik ’s ochtends niet te veel tijd aan kwijt ben. Dit komt meestal op een krentenbol of een broodje met kaas neer. Deze hartige paprika muffins zijn ook erg lekker om mee te nemen als lunch. Ik maak ze op zondag en in de koelkast zijn ze nog wel een paar dagen goed te bewaren. Je kunt ze ook invriezen. ’s Ochtends hoef je ze alleen nog maar in je lunchtrommel te stoppen en je hebt een gezonde lunch mee!

Ingrediënten​

  • 2 punt paprika’s
  • 1 ui
  • 225 volkoren meel
  • 7 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 30 ml olijfolie
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Klop de eieren in een kom en meng de melk, olijfolie en Parmezaanse kaas erdoor.
  3. Spatel vervolgens het meel en bakpoeder erdoor.
  4. Snijd de paprika en ui in kleine stukjes en voeg ook toe.
  5. Breng op smaak met peper, zout, oregano en basilicum.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *