De overgang van de zomer naar de herfst is meestal weer even wennen. Het wordt weer veel sneller donker, waardoor de dagen weer een stuk korter lijken. Lekker buiten zonder jas in het zonnetje lopen, wordt ingewisseld voor een hele dag binnen zitten door het druilerige weer. Maar zeker kent de herfst ook voordelen! Je mag weer lekker met een dekentje op de bank ploffen met een warm glas thee. De bomen worden straks weer prachtig van kleur en dan kunnen we weer lekker in het bos door de bladeren banjeren. En zeg nou eerlijk, het regent echt niet altijd!
Ook in de keuken maken de zomerse salades weer plaats voor lekkere herfstige gerechten. Waaronder gerechten met pompoen. Een lekkere veelzijdige groente, die mij meteen al aan de herfst doet denken. Fun fact: wist je dat de pompoen familie is van de komkommer? De familie is nog een stuk groter, want onder andere de courgette en meloen horen hier ook bij. De komkommer en courgette worden onrijp gegeten. De meloen en pompoen rijp. Dat de pompoen zeer geschikt is om te eten hadden de Indianen al ruim 7.000 jaar voor Christus bedacht. Wij Europeanen kwamen daar pas in de 16e eeuw achter.
De pompoen kun je in allerlei soorten en maten kopen. Ik maak het mijzelf graag makkelijk en heb blokjes flespompoen uit de diepvries gebruikt in het recept. Natuurlijk kun je de pompoen met een groot mes ook zelf in stukjes snijden. Dit recept krijgt door de halloumi, pistachenootjes, granaatappelpitjes en de gebruikte kruiden een Midden-Oosters tintje. We hebben het recept voor 2 personen gemaakt. We hadden een flinke portie over, die je de volgende dag nog lekker als lunch kunt eten.
DELEN