Vandaag maakte ik een maaltijdsoep van knolselderij met tortellini en kastanjechampignons. Een heerlijke maaltijd om lekker met een dekentje mee op de bank te kruipen. Op het zicht is de knolselderij niet de aantrekkelijkste groente en had ik eerlijk niet veel vertrouwen in het recept dat ik bedacht had. Maar ik had het mis, want het bleek erg lekker comfort food te zijn. Wanneer je deze soep de volgende dag opnieuw opwarmt zijn de smaken nog beter in de soep getrokken en was deze nog lekkerder. Twee dagen bewaren raad ik niet aan, want de tortellini wordt er dan niet lekkerder op.
Bijkomstig voordeel van dit recept is dat de knolselderij heel gezond is. De groente zit vol met vezels, mineralen en vitamines waaronder vitamine K. Vitamine K stimuleert onder andere blootstolling en zorgt voor sterke botten. Momenteel wordt in Maastricht onderzocht of vitamine K een gunstig effect heeft op het genezen van het coronavirus. Het is echter nog te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen.
DELEN