Knolselderij maaltijdsoep

De Recepten Fabriek

Vandaag maakte ik een maaltijdsoep van knolselderij met tortellini en kastanjechampignons. Een heerlijke maaltijd om lekker met een dekentje mee op de bank te kruipen. Op het zicht is de knolselderij niet de aantrekkelijkste groente en had ik eerlijk niet veel vertrouwen in het recept dat ik bedacht had. Maar ik had het mis, want het bleek erg lekker comfort food te zijn. Wanneer je deze soep de volgende dag opnieuw opwarmt zijn de smaken nog beter in de soep getrokken en was deze nog lekkerder. Twee dagen bewaren raad ik niet aan, want de tortellini wordt er dan niet lekkerder op.
Bijkomstig voordeel van dit recept is dat de knolselderij heel gezond is. De groente zit vol met vezels, mineralen en vitamines waaronder vitamine K. Vitamine K stimuleert onder andere blootstolling en zorgt voor sterke botten. Momenteel wordt in Maastricht onderzocht of vitamine K een gunstig effect heeft op het genezen van het coronavirus. Het is echter nog te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen.

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd met een groot mes de schil van de knolselderij en snijd het vervolgens in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflooktenen fijn.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuutjes ook de knolselderij toe. Laat het ongeveer 5 minuten bakken.
  3. Zet ondertussen water op voor de bouillon. Voeg dit samen met de bouillonblokjes toe aan de knolselderij. Breng aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten door pruttelen.
  4. Maak de champignons met een keukenpapiertje schoon en snijd in kwarten. Verhit olie in een andere pan en bak hierin de champignons. Breng deze op smaak met peper en rozemarijn.
  5. Wanneer de knolselderij gaar is pureer je de soep met een staafmixer.
  6. Zet de soep weer op het vuur en voeg de kookroom, champignons en tortellini toe. De tortellini hebben in de soep wat meer tijd nodig om gaar te worden dan op de verpakking staat. Proef na 4 minuten of ze gaar zijn. Breng de soep op smaak met peper.
  7. Meng in een kommetje de pesto met de extra vierge olijfolie. Wanneer je de soep in kommen wilt serveren, schep dan eerst de soep op. Drizzel vervolgens de pesto olie over de kommen heen.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *