Mangosalade met pindadressing

De Recepten Fabriek

Vaak maak ik een salade met onder andere tomaatjes en komkommer. Vandaag een hele andere stijl. Door de mango in combinatie met taugé en pindadressing heeft deze salade een oosterse tint. Als je wilt zou je bij deze salade nog noedels kunnen toevoegen, maar ik koos een dagje voor wat minder koolhydraten.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Dop de haricots verts en breng water aan de kook. Kook de haricots verts ongeveer 6-8 minuten. Proef de haricots verts voordat je ze afgiet en kook ze afhankelijk van wat je lekker vindt nog wat langer.
  2. Leg de spinazie op een grote snijplank en hak met een groot mes in repen.
  3. Snijd ook de mango en komkommer in kleine stukjes.
  4. Meng in een kommetje de pindakaas met sojasaus en ketjap manis. Dit mengt lastig. Verwarm het kort in de magnetron (ongeveer 30 seconden, houd het in de gaten). Vervolgens kun je het makkelijker mengen. Meng vervolgens ook het limoensap, teentje geperste knoflook, en water erdoor.
  5. Wanneer de haricots verts gaar zijn leg je de taugé in een vergiet. Giet vervolgens de haricots verts hierover af.
  6. Hak de pinda’s met een groot mes in grove stukken.
  7. Meng de groentes door elkaar in een grote sla kom en verdeel de dressing en de pinda’s erover. Eet de salade lauwwarm. Eet smakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *