Mosterdsoep op z’n Fries

De Recepten Fabriek

Op dit idee ben ik gekomen toen we in Friesland op vakantie waren. In een restaurantje in Leeuwarden aten wij een paprikasoepje met croutons van Fries Suikerbrood. Dat vond ik een heel leuk idee en het smaakte goed. Ik ben sowieso gek op suikerbrood en kan Friesland ook niet verlaten zonder een groot suikerbrood mee te nemen. In een Fries delicatesse winkeltje vonden wij ook ‘Fryske mosterd’. Het leek mij een leuke combinatie om een mosterdsoep te maken met suikerbroodcroutons. Aangezien mosterdsoep meestal gemaakt wordt met spekjes erin, miste ik bij de vegetarische variant een smaakmaker. Het zoete suikerbrood is juist erg lekker bij de scherpe mosterd.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Begin met het snipperen van een ui en pers een teentje knoflook uit. Fruit dit een paar minuutjes aan op laag vuur met een klontje boter in de pan.
  2. Roer vervolgens een eetlepel bloem erdoor en laat kort meebakken. Voeg daarna 500 ml hete groentebouillon, 125 ml kookroom en 1,5 eetlepel grove mosterd toe. Roer goed door elkaar. Laat weer een paar minuten koken.
  3. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg deze toe aan de soep. Houd een beetje van het groen apart voor de garnering.
  4. Snijd het sneetje suikerbrood in kleine blokjes. Verhit een klontje boter in een pannetje en bak de blokjes krokant. De suiker verbrandt snel, dus blijf erbij en roer goed door.
  5. Schenk de soep in kommen en garneer met suikerbroodcroutons en lente-ui. Serveer direct, zodat de croutons niet zacht worden. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *