Orzo met gemengde paddenstoelen

De Recepten Fabriek

Hoewel orzo qua uiterlijk veel weg heeft van rijst of risotto, is het een pasta soort. Ik maakte een Griekse salade van orzo en dat smaakte naar meer. Ik werd nieuwsgierig hoe het smaakt als een warm pastagerecht en heb er een gerecht met gemengde paddenstoelen van gemaakt. Door de nootachtige smaak van champignons kun je deze goed gebruiken als alternatief voor vlees. Qua voedingsstoffen bevatten de meeste champignons echter onvoldoende ijzer om door te gaan als volwaardige vleesvervanger. De oesterzwam is daar een uitzondering op en bevat zelfs nog meer ijzer dan een biefstukje.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Kook 500 ml water voor de groentebouillon.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit en bak deze op laag vuur.
  3. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze vervolgens in grove stukken. Bak ze een paar minuutjes mee in de pan.
  4. Rits de blaadjes van de rozemarijn takjes en hak fijn met een groot keukenmes. Voeg samen met wat peper en zout toe aan de paddenstoelen.
  5. Bak ook de orzo even mee in de pan. Voeg daarna de bouillon toe en laat 15 minuten koken. Roer regelmatig. Wanneer het water is opgenomen roer je de parmezaanse kaas erdoor heen. Laat een beetje kaas over, om er later overheen te strooien.
  6. Als je het lekker vindt kun je er nog wat verse peper en basilicum overheen strooien.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *