Orzosalade met tomaatjes en mozzarella

De Recepten Fabriek

Vandaag weer een makkelijke en snelle maaltijd: een salade van orzo met tomaatjes en mozzarella. Hoewel orzo qua uiterlijk op rijst lijkt, behoort dit tot de pastasoorten. Een ideaal ingrediënt voor een lekkere maaltijdsalade. Dit recept is voor 2 ruime porties. Heb je wat over? Dan is het de volgende dag nog heerlijk als lunch.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Kook het water voor de orzo. Laat de orzo in 7 minuten gaar koken.
  2. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten en de mozzarella in kleine blokjes. Je kunt ook kiezen voor kleine rondjes mozzarella.
  3. Verhit een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitten in een paar minuten bruin. Let op! Ze worden namelijk snel zwart.
  4. Giet de orzo af en meng in een grote kom met de tomaten, rucola, olijven, mozzarella en de pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de pijnboompitten eroverheen.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *