Pasta carbonara met spekjes of vegetarisch

De Recepten Fabriek

Thom is gek op pasta carbonara. Ik ben opzoek gegaan naar een lekkere vegetarische versie. Vegetarische spekjes vond ik niet zo geslaagd. Ook heb ik een versie geprobeerd met champignons, waar ik ook niet zo blij van werd. Inmiddels heb ik ontdekt dat het erg lekker is met een Italiaanse tomatensalade. Of ik het dan nog pasta carbonara mag noemen weet ik niet. Hieronder kun je zowel het recept met spekjes als met tomaten lezen. Een goede optie als de één wel vlees wil eten en de ander niet. Natuurlijk kun je de recepten ook combineren!

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout toe aan het water.
  2. Bak de pijnboompitten in een pan zonder olie bruin. Zet ze apart.
  3. Bak de spekjes zonder olie in een pan.
  4. Snipper een ui. Houd een kwart apart in een kommetje, bak de rest mee met de spekjes.
  5. Pers de knoflookteentjes en voeg 1 teentje toe aan de spekjes en de andere is voor de tomatensalade.
  6. Snijd de cherry tomaatjes doormidden. Meng met de ui en knoflook en maak op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Knip de blaadjes basilicum in dunne reepjes en meng er ook doorheen.
  7. Meng in een kommetje 2 eieren met de parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper.
  8. Giet de spaghetti af en meng het eimengsel erdoor. Je kunt het eventueel nog heel kort verwarmen op laag vuur als je niet van rauw ei houdt. Let wel goed op dat je dit niet te lang doet, want dan gaat het ei stollen en krijg je stukjes in je carbonara saus.
  9. Meng de helft van de spaghetti met de spekjes en de andere helft met de tomatensalade en pijnboompitten. Verdeel er nog verse peper over en top af met parmezaanse kaas. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *