Pasta met gerookte forel

De Recepten Fabriek

Sinds ik geen vlees meer eet vind ik het leuk om verschillende vissoorten in de keuken uit te proberen. Zo zag ik dat de forel in de aanbieding was en leek het mij leuk om deze vis eens uit te proberen in een pasta. Ik kende forel eigenlijk alleen van de toastjes op verjaardagen. Wij eten vaak pasta met gerookte zalm. Mocht je de sterke smaak van zalm niet zo lekker vinden dan is pasta met gerookte forel een goed alternatief. Forel heeft namelijk een lekkere, milde, zachte smaak.
De courgette heb ik in dit gerecht met een spiraalsnijder tot spaghetti gesneden. Dit is een hele makkelijke manier om veel groente aan je gerecht toe te voegen. Zorg er wel voor dat je niet een te dikke courgette koopt, dan past hij niet in de spiraalsnijder. Mocht je geen spiraalsnijder hebben, dan kun je de courgette natuurlijk ook in blokjes of reepjes snijden. Dan heeft de courgette wel wat langer nodig om te garen.

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • spiraalsnijder

Bereidingswijze

  1. Kook het water voor de spaghetti en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg flink wat zout aan het water toe.
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  3. Snijdt de courgette met de spiraalsnijder tot spaghetti. Zorg ervoor dat je zo nu en dan de slierten van de spiraalsnijder afhaalt, anders heb je straks veel te lange slierten die lastig te eten zijn. Het laatste stukje courgette kun je zelf ik kleine reepjes snijden.
  4. Fruit de ui en knoflook aan in een wokpan in een scheut olijfolie.
  5. Bak vervolgens de tuinerwten een aantal minuten mee.
  6. Voeg ook de kruidenkaas toe en roer goed door elkaar.
  7. Snijdt de forel in kleine stukjes.
  8. Wanneer de spaghetti bijna klaar is voeg je de courgette slierten toe in de wokpan. Bak dit kort mee. Wanneer je de courgette te lang bakt, zal je een nat gerecht krijgen. Verwarm ook de forel nog even kort mee.
  9. Giet de spaghetti af en meng goed door de groentes en forel. Pluk wat peterselie en snijd dit klein. Je kunt het ook in je hand scheuren. Top het gerecht af met de verse peterselie en peper.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *