Pasta pesto met courgette en tomaat

De Recepten Fabriek

Ik weet nog dat ik de eerste keer zelf pasta pesto maakte. Daarna was de pasta pesto lange tijd niet weg te denken uit mijn eetpatroon. Pasta, verschillende soorten groentes zoals spinazie, courgette of prei, pesto, een beetje Parmezaanse kaas en … spekjes!
Tja, als vegetariër was mijn pasta pesto even niet meer zo lekker als vroeger. Het werd dus hoog tijd dat ik op zoek ging naar een andere bereiding van de pasta pesto. Door het toevoegen van verse tomaatjes, bolletjes Mozzarella en pijnboompitjes mis ik geen spekjes meer.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Kook het water voor de spaghetti en bereid het volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper de rode ui en verwarm samen met een geperst teentje knoflook en wat olijfolie op laag vuur.
  3. Snijd de courgette in blokjes en bak deze mee. Je kunt deze ook met een spirelli snijden. Courgetti is sneller gaar dan stukjes courgette, dus wacht dan nog even met toevoegen in de pan.
  4. Rooster in een lege pan zonder olie de pijnboompitten. Pas op, deze verbranden snel.
  5. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg op het laatste moment de gesneden tomaatjes toe en de afgegoten spaghetti.
  6. Voeg de pesto toe aan de groente.
  7. Schep de pasta op en verdeel de mozzarella bolletjes en pijnboompitten erover. Maal er verse peper en zout overheen en voeg eventueel nog verse basilicum en een scheutje goede olijfolie toe. Indien gewenst strooi je er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *