Pistache pesto

De Recepten Fabriek

Traditionele pesto alla genovese, oorspronkelijk uit het Italiaanse Genua, wordt gemaakt van olijfolie, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas of Pecorino, knoflook en zout. Het woord pesto betekent ‘gestampt’. Traditioneel wordt hierbij een vijzel gebruikt, maar om het maken van pesto een stukje gemakkelijker te maken gebruiken we vandaag een hakmolentje. Ook heb ik de pijnboompitten vervangen door pistachenootjes. De pesto wordt dan iets zoeter en kruidiger van smaak. Je bent misschien iets langer bezig dan wanneer je een kant en klaar potje pesto in je winkelmandje legt, maar binnen een kwartiertje heb je thuis een veel lekkerdere pesto gemaakt!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Hakmolen of vijzel

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten in een hakmolen en hak fijn. Afhankelijk van de grootte en kracht van je hakmolen kun je de ingrediënten in delen toevoegen.
  2. De hoeveelheden op de ingrediëntenlijst zijn een indicatie. Voeg naar eigen smaak meer van de ingrediënten toe. Is de pesto nog wat te dik? Voeg dan extra olijfolie toe.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *