Pittige pho met garnalen

De Recepten Fabriek

Pho is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het belangrijkste aan het gerecht is de bouillon, die een lange en complexe bereiding heeft. Meestal wordt het gerecht gegeten met rundvlees (pho bo). Ook zijn er vegetarische versies (pho chay) en versies met kip (pho ga). Mij leek het lekker in combinatie met garnalen (pho tom). Hoe langer de bouillon kookt, hoe lekkerder deze wordt. In mijn recept heb ik hiervoor 45 minuten uitgetrokken, maar langer mag dus zeker ook!

Ingrediënten​

  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram grote garnalen
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 100 gram rijstnoedels
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 3 kruidnagel
  • 2 stuks steranijs
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 bosjes lente-ui
  • 1 limoen
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje chilivlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • Een paar blaadjes verse munt
  • 15 gram verse koriander
  • Hoisinsaus

Bereidingswijze

  1. Begin met het trekken van de bouillon. Snipper hiervoor een ui en fruit deze in een grote soeppan met een beetje olie.
  2. Snijd ook de knoflook en de gember fijn en de peper in ringetjes. Wil je een pittige soep? Verwijder de pitjes uit de peper dan niet. Bak dit alles mee in de pan.
  3. Voeg ook de kaneel, steranijs en kruidnagels toe. Kook ondertussen het water voor de bouillon.
  4. Schenk de bouillon in de soeppan en voeg de sojasaus en vissaus toe. Laat de bouillon op een zacht vuurtje met de deksel op de pan 45 minuten pruttelen.
  5. Boen ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de lente-ui in ringetjes. Was de koriander en munt en rits de blaadjes van de stelen. Snijd in grove stukken. Snijd de limoen in partjes.
  6. Na 45 minuten zeef je de bouillon en zet je hem terug op het vuur. Voeg de kastanjechampignons en de rijstnoedels aan de bouillon toe en laat je dit nog 4 minuten koken.
  7. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar. Meng de garnalen met een snufje knoflookpoeder en chilivlokken en voeg het sap van een halve limoen toe.
  8. Schep vervolgens de rijstnoedels en champignons in twee mooie kommen. Schenk de bouillon eroverheen. Verdeel de lente-ui, de koriander en munt over de kommen. Schep de garnalen erop en de partjes limoen. Serveer de soep met hoisinsaus. Eetsmakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *