Poke bowl

De Recepten Fabriek

Wanneer ik veel zin heb in sushi, maar geen tijd of zin heb om dit helemaal zelf te maken, eten wij vaak deze Poke Bowl. De Poke Bowl is een Hawaiaans gerecht en werd vooral gegeten door vissers. Het was een snack en een manier om de restjes vis op te maken.
Traditioneel wordt de Poke Bowl gemaakt met rauwe tonijn. Ongeveer 8 jaar geleden kwam deze trend naar Amerika en later naar Europa en volgden er allerlei variaties op de Poke Bowl. Hieronder lees je mijn super eenvoudig te maken variatie op de Poke Bowl. Een tip: Bedenk niet zoals ik op het laatste moment dat je hier zin in hebt, want dan heb je de kans dat er enkel harde mango’s en avocado’s in de winkel te vinden zijn. Wanneer deze nog te hard zijn kun je ze in een zakje samen met een banaan sneller later rijpen. Maar dit werkt natuurlijk niet meer op het laatste moment!

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Begin met de marinade voor de zalm. Meng in een kommetje 2 eetlepels sojasaus met de honing, knoflook en chilisnippers. Voeg het sap van een halve limoen toe. Meng de marinade door de zalm en zet terug in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de mango in blokjes. Ik kreeg een tip om deze eerst met de dunschiller te schillen. Vervolgens kun je twee helften van de pit afsnijden en nog een keer langs de pit heen snijden om het vruchtvlees van de pit te verwijderen.
  4. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  5. Snijd de avocodo om de pit heen door midden. Sla met een mes in de pit om deze te verwijderen. Doe dit niet met de punt van je mes! Vervolgens kun je met een lepel de helften van de avocado van de schil verwijderen. Snijd de helften in plakjes.
  6. Wanneer de rijst klaar is spoel je deze met koud water af. Meng de rijst met de witte wijn azijn. Je kunt ook rijstazijn gebruiken.
  7. Verdeel de rijst, warmgerookte zalm, avocado, komkommer en mango in een mooie kom. Besprenkel met de overige sojasaus en het limoensap van de andere helft van de limoen. Top af met sesamzaadjes.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *