Regenboogwortel Traybake

De Recepten Fabriek

Vandaag staat er een lekkere traybake op het menu, met regenboogwortels. De meeste mensen zullen bij wortel aan een oranje kleur denken, maar ze zijn sinds de Middeleeuwen al in verschillende kleuren te verkrijgen. Door kruisingen is de bekende oranje wortel ontstaan. Er doen verhalen de ronde dat de oranje wortel tijdens de 80-jarige oorlog is ontwikkeld als eerbetoon voor de Oranjes, maar de oranje wortel blijkt al veel langer te bestaan. Door zijn zoete smaak werd de oranje wortel veruit de populairste in Nederland, andere wortels had ik eigenlijk nog nooit geproefd. Bij het zien van al die verschillende kleuren wortels in de supermarkt werd ik nieuwsgierig en heb ik dit recept bedacht.

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven op 200 graden.
  2. Boen de wortels schoon en snijd de wortels in de lengte in kwarten. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in repen.
  3. Verdeel de wortels en zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Bak de wortels 15 minuten in de oven. Hutsel de wortels op de helft van de oventijd om.
  4. Voeg na 15 minuten de hazelnoten en kikkererwten toe aan de traybake en hutsel opnieuw. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de honing en balsamicoazijn. Bak de traybake nogmaals 15 minuten in de oven.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: , , .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *