Sinaasappel Carpaccio

De Recepten Fabriek

Vandaag maakte ik een vegetarische carpaccio van sinaasappel. Een ideaal gerechtje als je een avondje wil uitpakken en meerdere gangen wilt serveren. Het is een heel eenvoudig recept, dat iedereen kan maken. Eigenlijk hoef je alleen wat te snijden en het bordje op te maken. Voor het gerecht heb je lekkere zoete sinaasappels nodig. De uien heb ik van tevoren een uurtje in balsamicoazijn laten marineren, zodat de sterke uiensmaak verdwijnt. De balsamicoazijn in combinatie met sinaasappel is erg lekker! In combinatie met de Parmezaanse kaas, olijven en pistachenootjes wordt het een lekker hartig voorgerechtje. Daar kun je iemand mee verrassen!

 

Ingrediënten​

Bereidingswijze

  1. Snijd een uur van tevoren de ui in ringen. Zet ze in een kommetje met 2 eetlepels balsamicoazijn in de koelkast.
  2. Snijd met een scherp mes de boven en onderkant van de sinaasappel. Snijd vervolgens de schil rondom af. Het is niet erg als je ook iets van het vruchtvlees wegsnijdt, zodat je zeker weet dat het witte vliesje eraf is.
  3. Snijd de olijven in plakjes.
  4. Verwijder de dop van de pistachenootjes en hak ze in kleine stukjes.
  5. Hak ook de kaassnippers iets fijner.
  6. Verdeel de sinaasappel in een cirkel op de borden. Leg de ui, olijven, pistachenootjes en parmezaanse kaas er bovenop.

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *