Trio van avocado, buffelmozzarella en tomaat

De Recepten Fabriek

Op zoek naar een simpel en lekker voorgerecht? Dan is deze trio perfect! Laat de ingrediënten het werk doen. Koop ingrediënten van goede kwaliteit en dan is er nauwelijks werk nodig om een lekker voorgerecht op tafel te zetten. Voor dit gerechtje heb ik gekozen voor buffelmozzarella. In Italië heb ik ontdekt dat dit echt een stuk lekkerder is dan de ‘gewone’ mozzarella hier in de supermarkt. En gelukkig ligt hier ook lekkere buffelmozzarella in de supermarkt, al zal een echte Italiaan hier waarschijnlijk anders over denken!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Kookring

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met een scheutje limoensap. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  2. Snijd vervolgens ook de tomaten in blokjes. Besprenkel ze in een kommetje met extra vierge olijfolie. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
  3. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd ook in kleine blokjes.
  4. Leg een kookring op een mooi bord en vul deze met de helft van de avocado. Druk lichtjes aan. Leg hierboven de helft van de mozzarella en vervolgens de helft van de tomaten. Zorg bij het toevoegen van de tomaat dat je zoveel mogelijk vocht in het kommetje houdt. Dit hoeft niet perfect of met een zeef, want dan raak je veel smaak van het vocht kwijt.
  5. Trek vervolgens heel voorzichtig de kookring eraf. Top af met kiemgroentes en drizzle er nog wat extra vierge olijfolie over.
  6. Herhaal stap 4 en 5 met het volgende bord. Eet smakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *