Vegetarische lasagne

De Recepten Fabriek

Lasagne, een typisch Italiaans gerecht wat elke Hollander weer op een andere manier maakt. De één gebruikt pakjes en zakjes, de ander maakt er een dagvullende taak van. Vandaag ga ik voor de gulden middenweg en maak ik een relatief eenvoudige lasagne, maar zonder pakjes of zakjes met allerlei kunstmatige toevoegingen. De saus is licht zoetig door de wortel en ook een beetje scherp door het pepertje. Als vleesvervanger gebruik ik vegetarisch gehakt, traditioneel en gemakkelijk dus.

Ingrediënten​

  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes (2 × 400 gram)
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien of 1 grote ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 (klein) rood pepertje
  • 250 gram wortel
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 250 gram geraspte kaas
  • 300 gram lasagnebladen (genoeg voor in ieder geval 4 lagen)
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse basilicum ter garnering

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Allereerst beginnen we met het voorbereiden van de smaakmakers. Doe wat olijfolie in een grote pan, en pers hierin de teentjes knoflook uit. Rasp vervolgens de wortel fijn en voeg die er ook bij. Snijd de ui in halve ringen en voeg ook deze toe in de pan. Snijd als laatste het rode pepertje fijn en voeg deze tenslotte ook toe. Zet de pan op een laag vuurtje en laat dit zo'n 10 minuten sudderen totdat het goed begin te ruiken in je keuken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg in de pan de gepelde tomaten toe. Prak de gepelde tomaten tot ze iets kleiner zijn en voeg daarna ook de tomatenblokjes toe aan de pan.
  3. Nu het grootste deel van je saus klaar is kan je de champignons toevoegen aan de saus en ook de saus verder op smaak gaan brengen. Voeg hiervoor de gedroogde oregano en basilicum toe en voeg nog peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vervolgens ongeveer 45 minuten op laag vuur sudderen. Roer elk kwartier even kort alles door elkaar.
  4. Nu is het tijd om de lasagne te maken. begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden hetelucht. Vet vervolgens je ovenschaal in en voeg om en om een laagje saus en een laagje lasagnebladen toe. Zelf maak ik er meestal rond de 4 laagjes van maar meer mag ook!
  5. Top het geheel af met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. Controleer na 20 minuten even of de kaas niet te donker wordt en waar nodig kan je dan nog de schaal met aluminiumfolie inpakken zodat de binnenkant verder kan garen.
  6. Haal de lasagne uit de oven en garneer met je verse basilicum. Buon appetito!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *