Volkoren spaghetti met rozemarijn-pompoensaus en ‘vegan Parmezaanse kaas’

De Recepten Fabriek

De afgelopen tijd probeer ik wat vaker veganistisch te koken. Vaak is dat al met een simpele aanpassing te doen, maar toch is het vervangen van kaas voor mij nog wel een dingetje. Daarvoor kun je edelgistvlokken gebruiken. Dit kun je over een gerecht strooien of toevoegen aan sauzen om een kaasachtige smaak te krijgen. Om wat meer de structuur van Parmezaanse kaas na te bootsen heb ik in dit gerecht de edelgistvlokken samen met wat nootjes fijn gemaald. Het is natuurlijk niet hetzelfde als kaas, maar wel een lekkere toevoeging aan je gerecht!

Ingrediënten​

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Staafmixer of blender

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht zijn.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en laat ze een paar minuten meebakken tot ze iets zachter worden.
  3. Rits de rozemarijnblaadjes van de steel en snijd fijn. Bak dit samen met wat chilivlokken mee met de pompoenblokjes.
  4. Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de pompoen helemaal zacht is geworden en gemakkelijk met een vork kan worden gepureerd. Dit zal ongeveer na 20 minuten zijn.
  5. Terwijl de saus suddert, kook je de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn.
  6. Maak ondertussen de 'vegan parmezaanse kaas' door de nootjes samen met de edelgistvlokken fijn te malen in een hakmolen. Afhankelijk van wat je lekker vindt kun je de verhouding nootjes en edelgistvlokken bepalen. Waarschijnlijk houd je wat over, aangezien een te kleine portie niet goed fijngemalen wordt in de hakmolen.
  7. Wanneer de pompoen zacht is, pureer je de saus met een staafmixer of in een blender tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Meng de spaghetti met de rozemarijn-pompoensaus en strooi de 'veganistische Parmezaanse kaas' over elk bord als topping. Eet smakelijk!

Meer recepten gezocht?

Vond je dit een leuk recept? Laat het dan weten in de reacties hier onder of deel het met familie/vrienden! Ben je juist op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens verder tussen alle recepten of bekijk één van de categorieën zoals: .

DELEN

2 reacties

  1. Excellent goods from you, man. I have take note your stuff previous
    to and you’re simply too magnificent. I actually like what you have got
    right here, really like what you’re stating and the way in which in which you are saying
    it. You are making it entertaining and you continue to take care of to keep it smart.
    I can’t wait to read far more from you. This is
    actually a great website.

  2. I really love your blog.. Excellent colors & theme. Did
    you make this web site yourself? Please reply back as I’m planning to
    create my very own blog and want to know where you got this from
    or what the theme is called. Thank you!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *